Poradna Traxxas Summit TQi RTR 1:10

Autor: | Vloženo: 15.03.2014 000 13:55 | Témata: Poradna Traxxas Summit TQi RTR 1:10

Dobrý den, nepřestane mě ježdění bavit když Summit už zvládne vyjet prakticky jakýkoli terén?

Jak jemně a pomalu dokáže jet a reagovat v těžším terénu (např. Vřesinská strž v Ostravě)?, a poslední, když ho zablátím, můžu ho normálně osprchovat (pneu,nápravy,kastli, tak jak je, i zespodu)?, vodě odolný neznamená vodotěsný, neublíží mu to? Moc díky a hezký den.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    15. března 2014 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,
    dost záleží, jaký terén chcete jezdit a co si od auta tak říkajíc slibujete.

    Přestože Traxxas prodáváme bych v případě zájmu o terén doporučil víc expediční model. Summit je dobrý na blbnutí, ale pokud chcete zdolávat terén a nebo byste chtěl víc realistický model, mrkněte se po Axialu, viz http://www.rcguru.cz...

    Konkrétně bych doporučil nějaký podvozek SCX10 (vybírejte čistě dle oka), liší se především karoserií. Podvozky jsou stejné. SCX10 je nejpoužívanějším expedičním podvozkem a Axial je leader v tomto oboru.

    Pokud byste chtěl něco víc do blbnutí, pak Wraith od Axialu.

    Summit má své benefity jako je převodovka, ale má i své nevýhody, a tou je cena a dle mého osobního názoru cenu zbytečně navyšují trochu nepraktické "vychytávky" jako je TQi vysílač, který má ukazovat telemetrická data na iPhonu, ale do docku dáte jen staré iPhony (má velký konektor) a navíc kdo by si dobrovolně zvyšoval váhu vysílače o váhu iPhonu. Ono se to nezdá, ale pokud budete venku s modelem pár hodin, rozdíl se vám bude jevit jako dost velký.

    Jinak k vašemu dotazu ohledně voděodolnosti - Ano, je to tak, že voděodolný model můžete umývat ve sprše, pouze je dobré pamatovat na místa, která by měla být promazaná a pak je promazat (těhlice a obecně uložení poloos). Voděodolností se rozumí zagumování, které vydrží kontakt s vodou. Vodotěsné nejsou, to je většinou vlastnost, kde se pamatuje ve hloubce na tlak, ale to u modelů není třeba řešit, kontakt s vodou je vždy povrchový.

    Pokud byste chtěl poradit s výběrem vhodného modelu, rádi Vám pomůžeme na mailu či telefonu, máme s těmito modely dlouholeté zkušenosti, prakticky od vzniku expedičních modelů vůbec :) Kontakty najdete zde: http://www.rcguru.cz/kontakt

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.